Huis kopen of huren

Je zoekt een huis. Waar kies je voor? Is het verstandig een huis te kopen of ga je huren? Kies je voor de gemakkelijke weg door een huis te huren en elke maand een berg geld kwijt te zijn alleen om te wonen. Kies je voor een investering in je toekomst, waardoor elke maand je vermogen toeneemt?

Een huis kopen doe je niet zo maar eventjes in een paar dagen. Ga absoluut geen huizen bekijken zonder vooraf goed na te denken wat je wil. Het is aan te bevelen goed op een rij te zetten wat je wil.

huis kopen of hurenAllereerst heb je inzicht nodig in je financiële mogelijkheden. Een tweede belangrijk punt waarover je goed moet nadenken is hoe hoog de vaste lasten zijn. De vaste lasten zijn naast de hypotheekkosten en de kosten van een huurhuis.

Een aantal normale vaste lasten zijn: energie, water, gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen, kosten internet, kosten verzekeringen, autokosten en andere kosten die je maandelijks moet betalen.

Heb je dit allemaal goed in beeld weet je wat je te besteden hebt voor een eventueel koophuis. LET OP: je wilt ook je bruiloft kunnen betalen. Houd dus ook rekening met deze kosten. Bedragen voor een bruiloft liggen over het algemeen tussen de 7500 en 10.000 euro. Houd ook rekening met de kosten van de inrichting. De kosten van de inrichting lopen al snel op tot bedragen tussen de 20.000 en 30.000 euro.

huis kopen of hurenJe gaat nu op zoek naar een EIGEN huis. Je wilt natuurlijk je droomhuis gaan zoeken en kopen. Vind je jouw droomhuis dan gaat het spel beginnen. De meeste potentiële kopers gaan onvoorbereid onderhandelen met de verkoper of de makelaar.

Maak niet de fouten die al veel kopers voor jou gemaakt hebben. Leer eerst hoe je te werk moet gaan (en doe het NU).

Schrijf je vandaag nog in voor het gratis webinar dat je thuis op de bank kunt volgen. Jij wordt een deskundige om je droomhuis voor een betaalbare prijs te kunnen kopen.

 

 

2 thoughts on “Huis kopen of huren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website