Huwelijksaanzoek gedaan en nu? Hoe ga je nu verder?

Yes, je hebt je vriendin een huwelijksaanzoek gedaan en nu? Hoe ga je nu verder?

Wat is de volgende stap die je nu moet gaan zetten. Je hebt je vriendin ten huwelijk gevraagd en je wilt graag met haar gaan trouwen. Het is niet de bedoeling om thuis te blijven wonen.

Huwelijksaanzoek gedaan en nu? Hoe ga je nu verder!Je gaat plannen maken. Waar begin je mee en wat heb je allemaal te organiseren en te regelen? Je hebt er nog nooit over nagedacht of je een huis wilt kopen of dat je wilt gaan huren. Je hebt er ook nog geen ervaring in. Alles is nieuw voor je. Ja, en dan ……

Je gaat zoeken, zonder dat je weet wat je gaat zoeken. Zonder dat je al een beslissing hebt genomen of je huis wilt en kunt kopen of dat je een huurhuis wilt hebben. Je hebt nog niet eens nagedacht of je op hetzelfde dorp of stad wilt blijven wonen. Je hebt nog niet eens nagedacht of je niet liever dichter bij je werk wilt gaan wonen, zodat je niet elke dag weer opnieuw in de file staat of een uur of meer moet reizen.

Dat zijn allemaal keuzes die je moet gaan maken. De voorbereidingen voor je huwelijk beginnen NU. En wat wil je vriendin, weet je dat al? Heb je samen met haar alle voor en tegens al besproken? Weet je al hoeveel spaargeld jullie gezamenlijk hebben? Weet je al of je eigen huis kunt betalen? Wil zij blijven werken en dichter bij haar werk wilt wonen?

Vragen, vragen, keuzes en keuzes die uiteindelijk tot een beslissing moeten leiden. Een beslissing waar je het samen goed over eens moet zijn.  Jullie nemen nu al beslissingen die je de rest van je leven achtervolgen. Beslissingen die bepalend zijn voor jullie toekomst.

En nu de cruciale vraag: WILLEN JULLIE JE DAAROP NIET GOED VOORBEREIDEN? Ik adviseer je om je goed voor te bereiden.

Neem in ieder geval kennis van deze tips. Bepaal hier je woonwensen.

Maak nu je juiste keuze en neem weloverwogen beslissingen die zeer belangrijk zijn voor jullie toekomst! Download NU het gratis E-book dat jullie zeker verder gaan helpen bij belangrijke keuzes. 

 

Trouwreportage (laten) maken. Gebruik deze tips!

Een trouwreportage (laten) maken is nog niet zo eenvoudig. Gebruik deze tips. Iedereen kan deze gebruiken. Gebruik deze tips in ieder geval voor het maken van de foto’s als de fotograaf is verdwenen en jullie aan het feesten zijn.

trouwreportage (laten) maken. Gebruik deze tips!Deze tips kun jij ook gebruiken als je naar de bruidsfotograaf gaat en afspraken wilt gaan maken over de reportage. Je wilt natuurlijk inbreng hebben over van alles en nog wat. Dan moet je wel zorgen dat je iets weet over fotografie en hoe de beste foto’s gemaakt kunnen worden.

Laat jij alles over aan de fotograaf of wil je zelf ook nog wel jou wensen vervuld zien.  Met de volgende tips in gedachten krijg je een prachtige bruidsreportage.

De tips voor jullie:

 1. Maak een duidelijke fotoplanning: met wie wil jij allemaal op de foto voorkomt teleurstellingen.
 2. Kies een fotograaf waar je een klik mee hebt, zodat jij je niet gaat ergeren.
 3. De officiële foto’s zijn belangrijk, maar de zaken die achter de schermen gebeuren is wel heel leuk (de bruidegom is zijn stropdas aan het schikken of de bruid zit bij de kapster).
 4. Voorkom statische foto’s door met elkaar te blijven praten en lachen.
 5. Geniet van de locatie en geniet van het fotograferen: je ontspant veel meer door ongedwongen te doen.
 6. Neem de tijd waardoor je meer ontspannen bent en mooiere foto’s krijgt.
 7. Wees voorbereid op het weer. Zorg voor een fleurige paraplu als het weer even niet meezit.
 8. Gedraag je of er geen camera in de buurt is, zodat er prachtige ongedwongen foto’s ontstaan.

Dit zijn een aantal tips die je zeker moet gebruiken als je een bruidsreportage wilt laten maken.

De tips voor na de officiële bruiloft.

Er zijn ook nog tips voor na de bruiloft. Deze zijn net zo belangrijk dan bovenstaande tips. Waarmee moet je rekening houden als je reportage vast wilt laten leggen in een album.

 1. Bespreek of je foto’s online na kunt bestellen.
 2. Koop een stevig album.
 3. Er zijn verschillende technieken bij het inplakken van je foto’s. Bespreek de mogelijkheden met de fotograaf.
 4. Kleurenfoto’s afgewisseld met zwart-wit foto’s geeft een schitterend effect.
 5. Bespreek de mogelijkheden voor het printen van een foto op canvas voor boven je bed.

Dit zijn enkele tips die je verder op weg helpen voor een geslaagde bruiloft. Ik wens je veel plezier met het maken van goede en duidelijke afspraken.

Bruidsjurk: weet waar je naar moet zoeken

Een bruidsjurk kiezen zonder teleurstellingen of irritaties lijkt gemakkelijk, maar…….

Achteraf toch te moeten constateren dat er iets is aan je bruidsjurk wil iedereen voorkomen. Toch komt dit nogal eens voor. Je wilt er stralend uitzien op je trouwdag. Het moet allemaal perfect passen en je wilt voorkomen dat er iemand minder goed te spreken is over je kleding als bruid.

bruidsjurk kiezen zonder teleurstellingen/irritatiesHet is belangrijk om ontspannen een bruidsjurk te gaan kiezen en kopen. Als je weet wat je wilt en wat bij jou past zal je met minder stress een bruidsmodezaak binnen stappen en je keuze kunnen maken.

Het is dus belangrijk dat je weet waar je naar moet zoeken. Een bruidsjurk kiezen is afhankelijk van je figuur, je karakter, je gedrag en hoe je in het leven staat. Laat het in ieder geval een vrolijke gebeurtenis zijn.

Enkele veel voorkomende irritaties:

 • neem niet te veel mensen mee kies mensen die met jouw smaak meedenken en niet hun eigen smaak hebben;
 • bel vooraf naar de bruidswinkel en stel een aantal vragen, zodat je weet hoe je geholpen wordt;
 • ga met open vizier jurken passen: plaatjes zeggen niet genoeg;
 • vraag of je foto’s mag maken en maak alleen foto’s voor de details en vorm;
 • laat je vooral niet onder druk zetten door de verkoopster: ga gerust nog een keer terug;
 • hebben ze niet het type jurk waarom je vraagt ga gerust verder winkelen;
 • vertel vooraf al welk budget je hebt: het voorkomt teleurstelling dat je die mooie jurk niet kan kopen;
 • ga op een rustig moment zodat het personeel tijd voor je heeft;
 • vertel wat jij mooi vindt aan jezelf zodat daar rekening mee gehouden kan worden;
 • vindt je meerdere jurken mooi in één winkel, ga niet naar een andere winkel.

Zorg dus vooraf te weten waar je naar moet zoeken!

Er zijn nog meer tips te geven, maar voor dit moment is het genoeg.

 

Bruidsjurk met strakke buik

Over enkele maanden ga je trouwen en je wilt natuurlijk stralen op jouw bruiloft. Je bent niet helemaal tevreden met en over jezelf omdat er wat overtollig buikvet in weg zit. Je wordt op je trouwdag kritisch bekeken door familie, vrienden en bekenden. Je gasten zullen je van top tot teen bewonderen.

bruidsjurk met strakke buik Logisch dat je er stralend en bewonderend wilt uitzien. Misschien stelt de bruidegom dat ook wel op prijs. Je blijft toch aanhikken tegen het beetje overtollige vet wat zo goed te zien is in je strakke bruidsjurk.

Jij wilt een bruidsjurk met strakke buik. Jij hebt er voor over om maximaal 5 weken elke dag een halfuurtje van je tijd te besteden om die strakke buik te krijgen. En…. als je goed doet, kun je dit zelfs in 3 weken bereiken.

Je zult trots zijn op jezelf, je partner zal trots op je zijn,  je familie, vrienden en kennissen zullen zich bewonderend uitlaten over jouw figuur. Je zult zelfverzekerder zijn en met trots je trouwdag beleven.

Ik bied jou hier de oplossing aan. Jou probleem is mijn probleem, omdat ik het prachtig vind dat bruidjes én zelfverzekerd zijn én er stralend uitzien. Alles wordt van die dag vastgelegd op foto of video, zodat je altijd met trots kunt terugkijken op jou stralend voorkomen.

bruidsjurk met strakke buikVet verbranden zonder er iets voor te doen lukt niemand. Je zult er wel enige inspanning voor moeten leveren, maar dat verdien je op je trouwdag dubbel en dwars terug. Het zal je goed doen om op je trouwdag te horen: “meid, wat zie jij er prachtig uit“, “wat heb jij een prachtig lijntje in je jurk“, etc.

Het enige wat jij moet doen is: letten op je voeding, elke dag even trainen en uiteraard je hiervoor inzetten. Het kost maar ongeveer een half uur per dag. Binnen 1 week zul je al resultaat zien.

 

Kosten bruiloft. Bereken nu wat je bruiloft kost!

Wat kost een gemiddelde bruiloft? De kosten liggen tussen de 10.000 en 15.000 euro. Heb jij hiervoor een budget gereserveerd, dan is er niets aan de hand. De voorwaarde is wel dat je dan binnen het budget blijft. Hoe je dat doet?

Zonder een goed overzicht zul je altijd te kort komen. Een bruiloft is altijd duurder dan je denkt. Ook als je aan je vrienden en bekenden vraagt wat hun bruiloft heeft gekost ben jij er nog niet zeker van dat jullie dezelfde kosten maken.

Vooraf beantwoord je eerst de volgende vragen:

 1. biedt je een diner aan of een buffet?
 2. ga je een receptie houden?
 3. moet de locatie centraal liggen?
 4. gaat het om de gezelligheid of gaat het om de aankleding van de locatie?
 5. trouw je vanuit de feestlocatie of vanuit huis?
 6. willen jullie veel heen en weer rijden?
 7. wie nodig je allemaal uit (het aantal personen kan heel veel verschil maken)

Continue reading