Nieuwe keuken kopen te duur om fouten te (laten) maken!

Je wilt in je nieuwe huis graag een nieuwe keuken plaatsen. Een simpele keuken met inbouwapparatuur kost je als snel tussen de € 10.000,– en € 15.000,–. Geld wat je maar 1 keer wilt uitgaven zonder dat je daar spijt van krijgt of allerlei narigheid ontstaat. Je droomkeuken wordt dan meer een nachtmerrie. Een nieuwe keuken kopen te duur om fouten te (laten) maken.

Voorkomen is dus beter dan genezen. Er zijn al zo veel mensen teleurgesteld bij de aanschaf van een keuken en er zijn al zo veel mensen die heel veel ellende hebben meegemaakt bij de plaatsing van de nieuwe keuken dat ze het nooit geen tweede keer meer zouden doen.

Nieuwe keuken kopen te duur om fouten te (laten) maken!Al de ervaringen van die kopers zijn nu verzameld en daaruit is een complete gids ontstaan. Niet alleen zijn kopers geïnterviewd, maar zijn er ook allerlei keukenadviseurs gehoord. Het is een fantastische gids geworden die je zeker moet raadplegen als je overgaat tot de aanschaf van een keuken.

Van de keukenadviseurs die jou een keuken willen verkopen blijkt maar liefst rond de 50 % slecht werk te leveren.

Neem daarom serieus kennis van alle tips en trucks om je droomkeuken ook een droomkeuken te worden.

De beste en goedkoopste hypotheek

De beste en goedkoopste hypotheek. Je wilt een huis gaan kopen omdat je plannen hebt om te gaan trouwen of samenwonen. Zoals iedereen in Nederland (uitgezonderd de rijke mensen) kun jij je droomhuis niet handje contantje betalen. Dus zul op een hypotheek uit moeten.

Je hartslag gaat sneller kloppen, want wat weet je nu van een hypotheek. Je bent jong en hebt het nog nooit gedaan. Je gaat informatie vragen bij ouders, vrienden en bekenden. Maar je krijgt niet alle informatie, omdat niemand te koop loopt met zijn/haar financiële gegevens.

Dus ga je naar een hypotheekadviseur. Let op: voordat de adviseur jou maar iets gaat aanbieden, heb jij je hele hebben en houden al bloot op tafel gelegd. Uit jouw verhaal blijkt al hoe je in elkaar steekt, hoeveel eigen geld je hebt, wat je wilt investeren enzovoort. Maar nog belangrijker hij maakt ook al een inschatting van wie je als persoon bent.

Met andere woorden hij maakt een inschatting van jouw persoonlijkheid. Hij weet op dat moment ook al of jij je netjes aan je verplichtingen gaat houden en of je gemakkelijk schulden maakt of hoe je koopgedrag is. Allemaal wetenswaardigheden die belangrijk zijn voor het aanbod wat hij gaat doen.

De beste en goedkoopste hypotheek kiezen doe je zelf!De beste en goedkoopste hypotheek kiezen wordt dan vervolgens niet meer aan jou overgelaten, maar doet de adviseur al voor jou. Natuurlijk biedt hij altijd meer dan 1 vorm van hypotheek aan. Maar weet dat er minimaal 7  vormen van hypotheken zijn. Wil jij zelf beoordelen welke hypotheek voor jou het beste is?

Nog een laatste en belangrijke tip: verdiep je eerste zelf in hypotheken alvorens naar een willekeurige adviseur te stappen. Met kennis van zaken kom je zeker verder en biedt jou ook de mogelijkheden meer te vragen dan dat in eerste instantie aangeboden wordt. Ook de voorwaarden zijn dan een punt van onderhandeling.

Vraag bij verschillende banken zelf offertes aan, zodat je ook op je gemak thuis kunt vergelijken. Eén of meer tienden procent rente minder betalen, levert al snel jaarlijks tientallen euro’s op.

Jij hoeft met jou kennis niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen. Bespaar dus geld op de keuze van een hypotheek. Onderhandel over de afsluitprovisie. Eén procent minder afsluitprovisie levert je al geld op.

Meer weten over hypotheken.

Huis kopen of huren

Je zoekt een huis. Waar kies je voor? Is het verstandig een huis te kopen of ga je huren? Kies je voor de gemakkelijke weg door een huis te huren en elke maand een berg geld kwijt te zijn alleen om te wonen. Kies je voor een investering in je toekomst, waardoor elke maand je vermogen toeneemt?

Een huis kopen doe je niet zo maar eventjes in een paar dagen. Ga absoluut geen huizen bekijken zonder vooraf goed na te denken wat je wil. Het is aan te bevelen goed op een rij te zetten wat je wil.

huis kopen of hurenAllereerst heb je inzicht nodig in je financiële mogelijkheden. Een tweede belangrijk punt waarover je goed moet nadenken is hoe hoog de vaste lasten zijn. De vaste lasten zijn naast de hypotheekkosten en de kosten van een huurhuis.

Een aantal normale vaste lasten zijn: energie, water, gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen, kosten internet, kosten verzekeringen, autokosten en andere kosten die je maandelijks moet betalen.

Heb je dit allemaal goed in beeld weet je wat je te besteden hebt voor een eventueel koophuis. LET OP: je wilt ook je bruiloft kunnen betalen. Houd dus ook rekening met deze kosten. Bedragen voor een bruiloft liggen over het algemeen tussen de 7500 en 10.000 euro. Houd ook rekening met de kosten van de inrichting. De kosten van de inrichting lopen al snel op tot bedragen tussen de 20.000 en 30.000 euro.

huis kopen of hurenJe gaat nu op zoek naar een EIGEN huis. Je wilt natuurlijk je droomhuis gaan zoeken en kopen. Vind je jouw droomhuis dan gaat het spel beginnen. De meeste potentiële kopers gaan onvoorbereid onderhandelen met de verkoper of de makelaar.

Maak niet de fouten die al veel kopers voor jou gemaakt hebben. Leer eerst hoe je te werk moet gaan (en doe het NU).

Schrijf je vandaag nog in voor het gratis webinar dat je thuis op de bank kunt volgen. Jij wordt een deskundige om je droomhuis voor een betaalbare prijs te kunnen kopen.