Scheiden/doorgaan met je relatie? Red je relatie met deze 10 tips.

Scheiden/doorgaan met je relatie? Red je relatie met deze 10 tips. Een relatie in stand houden zonder praten is funest. Er zijn veel redenen waarom partners niet kunnen communiceren. We leren van jongs af wel praten, maar niet om te communiceren.  Welke weg kies jij. 

GoScheiden/doorgaan met je relatie. Red je relatie met deze 10 tipsed communiceren is vaak meer luisteren dan praten. Luisteren wat de ander te zeggen heeft en bovendien uit laten praten. Als er niet goed geluisterd wordt voelt de ander zich snel onbegrepen en gesprekken slaan vaak om in verwijten, aanvallen en verdedigingen. Scheiden of doorgaan met je relatie?

Wil je je relatie in stand houden dan kun je daar de volgende richtlijnen heel goed voor en bij gebruiken.

 1. Goed communiceren is vooral goed luisteren;
 2. Wacht even en denk eerst na voordat je reageert. Als je het antwoord al klaar hebt voordat de ander uitgepraat is heb je niet goed geluisterd en niet goed nagedacht.
 3. Praat niet te lang achter elkaar en geef de ander de gelegenheid om te antwoorden. Wanneer je achter elkaar een lang verhaal afsteekt bereik je dat de ander al niet meer luistert omdat deze al bezig is met het antwoord op het eerste gedeelte van je verhaal;
 4. Neem een open houding aan. Met je armen over elkaar luisteren zal meer afstand scheppen en de ander onzeker maken.
 5. Praat om de beurt en val de ander niet in de rede;
 6. Begrijp je niet wat de ander precies bedoelt vraag dan om een toelichting of vat het verhaal kort samen en vraag aan je partner of dat is wat hij/zij bedoelt;
 7. Spreek met elkaar af dat je het niet eens hoeft te zijn. Met een goede afspraak zorg je er voor dat de ander niet moet worden overtuigd van jou gelijk;
 8. Accepteer dat de ander verschillend is en dat verschillen elkaar ook goed kunnen aanvullen;
 9. Vermijd extreme woorden zoals altijd of nooit. Dit heeft tot gevolg dat de ander gelijk in de verdediging gaat en is verder praten vaak niet meer mogelijk;
 10. Blijf bij het onderwerp. Het is heel eenvoudig om het gesprek naar een ander onderwerp om te buigen. Spreek dit ook met elkaar af.
 11. Accepteer dat de ander anders is en dat je dat niet kunt veranderen. Koester deze verschillen in plaats van een strijdpunt van te maken.

Scheiden of doorgaan met je relatie? Red je relatie met deze 10 tips!

Bijna alle relatieproblemen ontstaan door communicatieproblemen waarbij partners elkaar niet lijken te begrijpen en soms lijkt het wel of beiden van een andere planeet komen. Als je begrijpt dat de wijze waarop mannen en vrouwen communiceren verschillend is en er rekening mee houdt zijn alle mannen en vrouwen in staat oom goed met elkaar te communiceren. En dus een relatie in stand kunnen houden.

De gemiddelde vrouw wil praten over haar zorgen en problemen en niet direct een oplossing vinden. Het gaat om het delen van gevoelens. De man denkt in oplossingen en praat dan ook gelijk over oplossingen. De vrouw voelt zich hierdoor te kort gedaan en niet serieus genomen, omdat zij iemand wil hebben die luistert en haar begrijpt.

Wil je weten of je zeker bent van je partner? Lees dan deze tips!

De man begrijpt niet waarom zijn vrouw ontevreden is over zijn oplossing en begrijpt niet waarom zijn vrouw er nog steeds over wil praten. De vrouw heeft daardoor de indruk dat haar man niet wil luisteren. Dat is het niet, maar de mannelijke hersenen staan hem hierbij in de weg. Scheiden of doorgaan met je relatie? Red je relatie met deze 10 tips. Maak nu de juiste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website